vetemjöl*, marsipan*, margarin*, mandeldryck*, russin*, socker*, apelsinskal*, suckat*, apelsinsaft*, hackade mandlar*, torrjäst*, florsocker*, apelsinolja*, julkryddor* (kanel, kryddpeppar, anis, koriander, kummin, ingefära, salt, mandlar, kaffepulver, kakaopulver), bittermandelarom*.
Kan innehålla minsta spår av andra nötter.
*certifierad ingrediens FEK (Frivillig Egen Kontroll kvalitet och ursprung).
Vikt utan förpackning: ca. 800g / 8-10 bitar per kaka.
Förpackning: kartong och film.
En Christstollen måste få tid att mogna. Det krävs minst 1 vecka för att smaken ska förstärkas. Men allt beror på rätt lagring. Christstollen gillar att ligga svalt (mellan 3 och 10 plusgrader) med en luftfuktighet på 70 % (rekommenderat: källare eller svalt sovrum) i aluminiumfolie eller linneduk med en burk. När det gäller en hel Christstollen rekommenderas att man skär den på mitten och sedan skär av skivor från "insidan" till utsidan för konsumtion. Detta förhindrar att den torkar ut. En annan variant är att skära stollen direkt i skivor och först slå in dem i aluminiumfolie och sedan packa dem i fryspåsar (frysa in!).