Emmer och råg bröd

Emmer & Råg bröd / Bakning med gamla spannmål !

75,00 kr inkl. moms

Bakning med gamla spannmål !  

Visste du att spelt/dinkel, enkorn och emmer är inhemska sädesslag som ofta kallas uråldriga sädesslag?

Emmer bröd  (och lite fullkornsrågmjöl), ca. 570-600g

Referens
brod-031
Tillgänglig

Fullkorn Emmer mjöl*, finmalt fullkorn Rågmjöl*, vatten*, yoghurt*, äppelcidervinäger*, honung*, salt*, jäst*.

Kan innehålla minsta spår av nötter.

 *certifierad ingrediens FEK (Frivillig Egen Kontroll kvalitet och ursprung).

Vikt utan förpackning: ca.  570 g.

Förpackning: papperspåse.

Brödet kan frysas i vid behov. Annars förvara brödet alltid torrt och svalt.

Skära brödet i tunna skivor för perfekt njutning.

Lånat från = Urgamla spannmål: Hälsofördelar med quinoa, korn, bulgur och freekeh - Foodtrotter: 

"Frontida spannmål behöver inte samma mängd bekämpningsmedel och herbicider för att ge anständiga skördar", säger Ange.

“De erbjuder ett brett utbud av energihöjande mikronäringsämnen och vitaminer, blodsockerreglerande och tarmhälsofrämjande fiber och mättande proteininnehåll”, säger dietisten Lulu Cook.

Inte bara det, många gamla spannmål är också glutenfria, eller har lägre glutenhalt än de spannmål vi traditionellt konsumerar, öppna u p möjligheterna för de med glutenkänslighet.

“Det finns massor av stora fördelar”, säger Felicity.